Aflevering 4: Bob vertelt.. - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Gerjanne Trompert - WaarBenJij.nu Aflevering 4: Bob vertelt.. - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Gerjanne Trompert - WaarBenJij.nu

Aflevering 4: Bob vertelt..

Door: Gerjanne

Blijf op de hoogte en volg Gerjanne

24 Januari 2011 | Ecuador, Quito

Fijn, word ik in een hoek gezet, mag ik niet meer mee en ben ik opgezadeld met de taak om deze aflevering te maken. Hm..en dat in het kader van ´therapie voor mijn verlatingstrauma´. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden, maar ik zal mijn best doen de negativiteit niet teveel te laten doorklinken in mijn verhaal.
Buiten het feit om dat ik niet meer mee mag op avontuur, geniet ik toch wel intens van deze trip. Ik bedoel, ik weet dat Gerjanne me straks weer heel hard nodig heeft en dat ze zonder mij hier niet was gekomen met al haar spullen. Dat is een fijn idee!
Ook geniet ik ervan als Gerjanne overdag naar school is en ik de kamer voor mezelf heb. De vrouw van de familie komt me dan vaak eventjes gezelschap houden. Ondertussen veegt ze dan de vloer, maakt ze het bed op en ruimt ze de spullen van Gerjanne een beetje op. (Ze is best een sloddervos, wist u dat? Volgens mij is haar kamer in Luttelgeest nu ook een grote chaos, maar ik kan me vergissen. Ik zal dat eens navragen bij haar ouders).

Verder komen de hondjes vaak even op bezoek, er zijn er 4 en er is altijd wel eentje die even aan me wil snuffelen. Vorige week kreeg ik nog een lekkere warme douche van ze, dat was echt genieten. Gerjanne was daar minder blij mee, vond ik wel jammer.
Ook doet het me goed dat mijn naam wereldwijd bekend is. Gerjanne heeft mijn naam zelf bedacht, ze dacht ook even grappig te zijn. Maar ik blijk nog heel veel familie te hebben, allemaal genaamd Bob. Voor de geintereseerde: zie het volgende filmpje waarin mijn familie Bob wordt voorgesteld in de eerste paar minuten:
Het is toch een fijn idee dat ik niet alleen op deze wereld ben, hoewel Gerjanne mij dat gevoel soms wel geeft :-(. Gert Jan, heb jij niet last van een verlatingstrauma? Ze moest en zou per sé naar Zuid-Amerika. En als ze eenmaal iets in haar hoofd heeft... Toch wel aardig van haar dat ze het goed vindt dat je 2 weken langs komt als ze in Peru zit.

Maar ze vertelt gelukkig elke avond wel wat ze allemaal gedaan heeft die dag. Dat vind ik lief van haar. Zo weet ik dat ze vorige week een nieuwe docent heeft gekregen waarmee ze erg veel praat over verschillende onderwerpen (politiek, cultuur van Nederland, Psychologie). En is ze met een meisje van school naar een nationaal museum geweest van Ecuador. Afgelopen zaterdag is ze naar Otavalo geweest, een toeristische plek met een heeeeeeele grote souvenirmarkt. Om hier te komen moest ze met vier verschillende bussen en natuurlijk stond nergens duidelijk aangegeven waar ze moest stoppen of waar ze heen moest en welke bus ze moest hebben. Dus in haar beste Spaans heeft ze de trip van 3uur kunnen plannen en was ze op zaterdag weer op tijd terug. Zondag is ze naar een museum geweest van de schilder Guayasamin. Deze schilder maakte schilderijen van de armoede in Ecuador en was een voorvechter van gelijkheid. Een pakkende tekst die hij geschreven heeft is: ´Yo llove por que yo no tenía los zapatos. Hasta yo ví un niño que tenía pies´ (vertaling: ik huilde omdat ik geen schoenen had, totdat ik een kindje zag dat geen voeten had)

Gerjanne heeft veel uitstapjes gedaan en het enige wat ze nog echt graag wil doen is een trip naar de bergen van Quito. Er schijnt daar een geweldig uitzicht te zijn. Ze bekijkt of het weer deze week helder is en dan gaat ze met een paar studenten die kant op. En daarna heeft ze het eigenlijk wel gezien hier in Quito. De laatste week (zaterdag 5 februari vliegt ze naar Peru) heeft ze nog Spaanse lessen in laten plannen, want die week was eerst vrijgepland om door Ecuador te reizen. Hoe beter haar Spaans, hoe meer ze kan betekenen voor de mensen in Peru en Bolivia. En daarvoor zitten we hier toch? Niet om alleen maar leuke dingen te doen, maar vooral om de handen uit de mouwen te gaan steken!

Het leven in Ecuador went snel, hoewel bepaalde dingen nooit zullen wennen hoe vaak je ze ook ziet. De oude man met één been die door iedereen wordt genegeerd, de straathonden die er vreselijk uitzien, kindjes die op straat te slapen worden gelegd zodat de ouders in de buurt kunnen werken, de oude tandloze van verdriet verbeten vrouw die wanhopig haar handen ophoudt voor een aalmoes.
Nee, daar wil je liever niet te lang over nadenken. Maar het is hier aan de orde van de dag. Helaas!

Maar goed, laat ik verder gaan met de VVDA van de vorige aflevering. Juan (wie dat ook moge zijn) heeft als eerste het goede antwoord gegeven. Het water in een badkuip stroomt op de evenaar namelijk noch rechts- noch linksom, maar recht naar beneden. De krachten op de evenaar werken tegen elkaar in waardoor er een evenwicht ontstaat en het water dus recht naar beneden stroomt. Paul, ik zal het antwoord voortaan niet meer verklappen op hyves, deal? ;-).
En Juan: !Enhorabuena! Yo te conozco. !Claro! Tu estas en mi cabeza dondequiera yo voy. Tu eres mi cosa sabrosa!

De VVDA van deze aflevering is: Welke Nederlandse artiest is betrapt op het namaken van dit nummer?
Naam+Titel por favor

Het was me een waar genoegen deze weblog te schrijven. Rest mij als laatste nog te vermelden vanuit de hoek van de kamer dat de laatste weblog in Ecuador weer gewoon door Gerjanne geschreven zal worden. De laatste Ecuadoriaanse aflevering zal twee Top 10´s bevatten. Spannend..

Ik zal haar straks vertellen dat ik niet meer zo boos op haar ben en erg blij ben dat ze het zo naar haar zin heeft.

• 24 Januari 2011 - 20:17

Paul:

Jeroen van de Boom:P

• 24 Januari 2011 - 20:17

Paul:

Jij bent zo, titel ook nog ff;) sorry

• 24 Januari 2011 - 20:19

Juan:

jij bent zo? jeroen van de boom?

• 24 Januari 2011 - 20:23

Juan:

Holandés es una lengua extraña

• 24 Januari 2011 - 20:26

Threes:

Ha meis,

Wat een fantasie heb jij zeg! Ik heb weer heel erg hard gelachen in mijn 1tje. Anders denken mensen weer wat. Meis, geniet ervan. Ik zit al met smacht op je andere avonturen te wachten!

Threes

• 24 Januari 2011 - 20:34

Joost!:

Een dikke packert van Bob

Wordt Bob steeds lichter of komt hij steeds meer aan?

Ik lees je verhalen met interesse!

• 24 Januari 2011 - 20:34

Joost!:

Een dikke packert van Bob

Wordt Bob steeds lichter of komt hij steeds meer aan?

Ik lees je verhalen met interesse!

• 24 Januari 2011 - 21:03

Mama:

Hoi Gerjanne,
    Een week weer voorbij,even kijken heb je weer een reisverslag?
    Yes!!!!!!! En wat voor een,geweldig wat heb ik weer genoten van je fantasie en je belevenissen dit keer opgemaakt doorje liefhebbende Bob.
    Veel plezier met je maatje en een dikke packert van je mamaatje

• 24 Januari 2011 - 21:52

Lian:

He meid,
    Met plezier lees ik iedere keer weer je verhalen.
    Ik zou net naar bed gaan,maar zag dat er weer een nieuwe aflevering was, dus toch maar gauw even lezen.
    Erg leuk, om te lezen hoe je het daar hebt. Geniet nog even voor je naar Peru vertrekt.
    Liefs Lian

• 24 Januari 2011 - 22:06

Judith :

ps2: titel van het nummer is al genoemd, maar is: jij bent zo

• 25 Januari 2011 - 08:04

Annelies:

Hoi! Wat goed van je dat je er nog een weekje Spaans achteraan hebt geplakt. Ik zie wel dat je gedreven bent! Veel plezier weer deze week.

• 25 Januari 2011 - 12:22

Moniek:

Ha Bob,

Ik heb genoten van je verhalen! En wat fijn om te horen dat Gerjanne het zo naar haar zin heeft. Wat gaat de tijd snel, al bijna naar Peru!

Lieve Gerjanne, blijven genieten daar! Ik kijk nu al uit naar je volgende avonturen!

Dikke knuffel, moniek

• 25 Januari 2011 - 12:23

Moniek:

Ha Bob,

Dikke knuffel, moniek

• 25 Januari 2011 - 13:40

OMA Gerrie:

Hallo wereldreiziger
    Al weer zo`n mooi verhaal over je reis. Hou de moed erin en kijk alweer uit naar je volgende belevenis. Hier in Holland is het koud en nat. Blijf sterk en geniet . Liefs Van Oma Gerrie

• 25 Januari 2011 - 16:19

Mieke:

Hey Gerjanne,

leuk verhaal! Je ziet en doet veel zeg, maar dat moet je vooral ook blijven doen. Heel leuk om zo veel van de cultuur en natuur te zien. Succes met je spaans.
    En geef Bob maar een knuffel van mij, voelt ie zich misschien wat minder achtergesteld. :D

liefs

• 25 Januari 2011 - 19:37

Fam. Santinge:

Hallo Gerjanne,
    Heel leuk hoe Bob jouw belevenissen verteld heeft.
    Het is daar wel een heel andere wereld dan hier.
    Maar heel interessant en leuk om te lezen.
    Het is een hele leerzame tijd, maar geniet er ook veel van.
    Heel veel succes en plezier met alles.

Hartelijke groet,
    Jan en Heerrina Santinge

• 25 Januari 2011 - 23:01

Gert Jan:

Ik zal hier nu toch ook wel iets moeten schrijven.
    Kan het als jaloers vriendje natuurlijk ook niet laten.
    Heb ook iets te zeggen tegen Bob:
    Ook ik heb ondertussen een Bob,
    Uiteraard heet deze Bobine...En tja Bob,
    Voor jou ook een VVDA, waar staat Bobine voor?
    Al je keuze antwoorden staan hieronder.
    Natuurlijk mag je zelf ook wat verzinnen.
    Je hebt vanaf nu 8 weken de tijd.
    Onzin verhalen houden we niet van.
    Uitermate leuke verhalen als jouw blog uiteraard wel... !!!

A) Bergt Ongelofelijke Bende In Nauwe Engte
    B) Brengt Ongestreken Broeken Ingepakt Naar Ecuador
    C) Breng Ontsteking naar Bougies In Nanosnelle Elektrodenstroom
    D) Zelf in te vullen, voor de hoofdprijs die ik dan over 8 weken kom brengen (en anders kom ik toch wel met Bobine)

Ik ga voor optie B...
    Tot gauw en ver las primeras letras de cada nueva frase. x

• 26 Januari 2011 - 10:09

Laura De Vries:

Hey Gerjanne,

Erg leuk om je te lezen!
    Wat gaat het snel joh! Ga je alweer bijna weg!
    Geniet ervan!

Liefs Laura

• 27 Januari 2011 - 06:14

Mariska:

Hola Gerjanne.
    He Leido mucho hecho y visto.
    Y ya bien espanol la palabra.
    Entonces esto es lo que escribo no es
    dificil de leer.
    Gran beso Mariska

• 29 Januari 2011 - 13:26

Familie Van Den Berg:

Hoi Gerjanne
    we hebben genoten van je reisverslagen
    wat heb je al veel gezien , gedaan en gedurft.
    Veel succes straks met het echte werk!
    Veel liefs uit Barneveld

• 30 Januari 2011 - 17:55

Mama:

hoi Gerjanne,
    Je laatste weekje spaanse les gaat morgen beginnen,zet hem op!!
    Wat zal Bob blij zijn dat hij zaterdag a.s weer de belangrijkste in je leven is.
    Fijn dat je het afgelopen weekend
    in de wolken was!!!

goede week en heel veel liefs van je
    moeder x x x x

• 31 Januari 2011 - 08:23

Je Moeder:

Hoi sloddervos.

Bob heeft navraag gedaan bij mij over je kamer aan de Lindeweg en ik heb hem gezegd dat deze er weer picobello uitziet en dat je bedje weer gespreid is voor als je terug komt.
    Alle spullen troepjes staan nu een verdieping hoger,niemand die het nu ziet.
    Dus Bob kan met een gerust hart met je meegaan naar Peru!

veel liefs van mij....kus

• 23 Februari 2011 - 18:37

Judith:

Beste Bob,
    Ik lees oprecht met je mee inmiddels; heeft Gerjanne eigenlijk met jou overlegd of je wel mee wilde of ben je gewoon meegetrokken, volgepropt en in een of andere vreemde plek binnen een voertuig gestopt wat opeens begon te bewegen? Dat moet pas traumatiserend zijn geweest, ik bedoel, heeft ze dat met je voorbesproken of niet? Ik zou echt zorgen dat je je grenzen in de gaten houdt naar Gerjanne want ze heeft je hard nodig :-)! Al kan ik me wel voorstellen dat ze een keer een lekker toetje of drinken in je zijvakje stopt zodat je wat te eten hebt :-)? Judith