Expeditie 'Gerjanne in Zuid-Amerika' - Reisverslag uit Ridderkerk, Nederland van Gerjanne Trompert - WaarBenJij.nu Expeditie 'Gerjanne in Zuid-Amerika' - Reisverslag uit Ridderkerk, Nederland van Gerjanne Trompert - WaarBenJij.nu

Expeditie 'Gerjanne in Zuid-Amerika'

Door: Gerjanne

Blijf op de hoogte en volg Gerjanne

28 December 2010 | Nederland, Ridderkerk

Oud en Nieuw vier je met oliebollen, vuurwerk en een glas champagne. Met vrienden of familie is het dan al gauw gezellig.
Met z'n allen breng je een toost uit op het afgelopen jaar (waarin er, zoals gewoonlijk weer veel is gebeurd) en kijk je vooruit naar het nieuwe jaar.
Zo vier ik het ook altijd: Knallend en feestvierend het nieuwe jaar in, op weg naar nieuwe uitdagingen.
Dit jaar zal dat ook zo zijn, maar 2011 zal ik voornamelijk hoog beginnen: vliegend naar Ecuador.
Op 1 januari om 19.10 uur vlieg ik namelijk vanaf Schiphol naar Madrid. Van daaruit zal ik rond 0.00 uur verder vliegen naar Quito, de hoofdstad van Ecuador.
Daar hoop ik op zondagmorgen 2 januari rond 8.30 uur (lokale tijd) aan te komen.
En dat is het begin van Expeditie 'Gerjanne in Zuid-Amerika!

Een grote onderdompeling in de Zuid-Amerikaanse cultuur staat te wachten, compleet met eetgewoonten en andere dingen die mij nu nog onbekend voorkomen.
De eerste 4 weken verblijf ik in een Ecuadoriaans gastgezin en krijg ik doordeweeks elke dag 4 uur Spaanse les.
Vervolgens vlieg ik voor 7 weken naar Peru om als Psycholoog vrijwilligerswerk te doen in een opvanghuis voor mishandelde vrouwen en kinderen.
Daarna komen voor 2 weken Gert Jan (mijn vriend) en Marleen (mijn zusje) langs en maken we er een leuke vakantie van.
Tot slot ga ik nog 8 weken naar Bolivia om te werken in een opvanghuis voor meisjes van de straat.

Middels deze blog hoop ik jullie op een leuke manier op de hoogte te houden van mijn belevenissen.
Ik ben bereikbaar op mijn mailadres (mijn reactie zal soms even op zich laten wachten) en via deze weblog.
Mocht je geïnteresseerd zijn in mijn adresgegevens, dan kun je me daarover een mailtje sturen en geef ik ze door. Mijn telefoonnummer gebruik ik niet, dus bellen zal via Skype gaan.

Rest mij deze dagen nog het bezig houden met de laatste voorbereidingen: tas inpakken, afspreken met vrienden en veel tijd doorbrengen met mijn vriend en mijn familie. En dan kan de Expeditie beginnen.

Vijf maanden die me indrukwekkend, interessant, leerzaam en ontzettend leuk lijken.

Kom maar op, ik ben er klaar voor!

• 28 December 2010 - 22:51

Joost!:

Fijn oud en nieuw en goede vlucht!

• 29 December 2010 - 07:45

Mieke:

Hey Gerjanne,

Heel veel plezier en geniet nog van je laatste dagen in Nederland!

groetjes Mieke

• 29 December 2010 - 08:53

Mandy:

Hoi Gerjanne,

Succes met de laatste dagen en het afscheid...
    En daarna natuurlijk heel veel leuke ervaringen in Zuid Amerika.
    We zullen je volgen!

Liefs, Mandy

• 29 December 2010 - 09:49

Christie:

Heej Gerjanne! Tjonge grootse plannen. Heel veel plezier en succes! Nog 3 dagen dus... Greetz Christie

• 29 December 2010 - 09:59

Janine:

Heey Gerjanne,

Heel veel good luck!!! Geniet van de laatste daagjes in Nederland en een hele goede reis gewenst. We gaan je op deze site volgen.

Groetjes en Liefs Janine en de rest

• 29 December 2010 - 21:46

Mariëlle:

Veel plezier en veel succes! Schrijf maar veel verslagen om ons een beetje op de hoogte te houden!

Liefs Mieg en Mariëlle

• 03 Januari 2011 - 12:09

Yda:

Ha gerjanne,

als het goed is zit je daar nu al! Ben benieuwd naar je eerste ervaringen die straks zullen verschijnen op deze site! Have fun!

Liefs Yda

• 03 Januari 2011 - 17:31

Esther Roffel:

Nou Gerjanne, weet je nog dat ik met je sprak over je toekomst, in de hal van onze kerk? Je was toen net of bijna klaar met je studie. Ik zei toen nog je bent nu nog jong dus ga ervoor! (reisje hier reisje daar...) Nu is het dan zover! Heel veel succes daar en geniet van alles wat je mag doen en zien.
    Groeten van Esther (en haar mannen)